Potten en Poten aan dek

Het is Gay Pride in Amsterdam en een week lang wordt er weer flink uitgepakt en stilgestaan bij onze homotrots! En dat inmiddels pas voor de 16e keer! Een beetje pot en poot kijkt naar die party uit, denk ik zo. Zeven dagen mag je uitbundig stilstaan bij je homo-zijn en dat in alle vrijheid en openheid vieren als het grootste feest in je leven!

Een week lang mag je ook weer het traditionele gezeur en gezever van normale hetero's aanhoren die het "wel best vinden dat je homofiel of lesbisch bent, maar dat je dat toch niet zo hoeft te laten blijken!? En vooral niet in zo'n aanstootgevende bootjesoptocht in de grachten van Amsterdam."

En dat is het hem nou juist trouwe lezer en volger van deze site! Op een mooie zomerse dag (ja, vroeger had je die) ben je net als ik vast wel eens door een stadsbos als de Hout of het Vondelpark gelopen om er maar eens twee te noemen. Ja, ook ik vind dan dat die normale mensen zo ontzettend overdreven laten blijken dat ze hetero zijn en dat ze, voor mij, al aanstootgevend genieten van al het moois dat de natuur ze biedt. Half naakt liggen ze te zonnen en spelen op het veld, elkaar innig omhelzend en tongend in de stralende zon. Nee, die viezigheid moeten ze maar lekker achter hun voordeur houden, daar heeft niemand er last van. Zal ik het maar niet hebben over de Love Parade en het Zomer Carnaval?

Ik ben zo blij dat wij, strijdbare potten en poten, onze oren nooit naar die onzinnige opvattingen van die normale mensen laten hangen. Eens per jaar willen wij ons heerlijk (aanstootgevend) uitgedost massaal laten toezwaaien, juichen en lachen in de Amsterdamse Prinsengracht.

Het is volkomen terecht dat in de media veel aandacht wordt besteed aan de Gay Pride. Diezelfde media kunnen voor veel verscholen gevoelsgenoten een prachtige steun in de rug betekenen om uit de kast te komen om voortaan in totale vrijheid te durven genieten van zichzelf.

Laat die heteroseksuele fatsoensrakkers toch lekker opflikkeren. Recht je rug, gooi je hoofd in je nek en maak van je héle homoleven één groot feest! Gay Pride is voor jou dan van alle dag en de Canal Parade is de lekkerste slagroom op de taart! Alle potten en poten aan dek!

Ennie Whee