Hoe het toeval u roept

Laatst vertrok er een bus, een dubbeldekker wel te verstaan, naar Grön'ing exclusief de burgervaarder van Haarlem. Onder het zingen van het lied 'We zijn er bijna...' giet hier in Haarlem de homo-boel naar de kloot'n. Kieken naar Grön'íng als super koplopergemeente en zelf de homo-boel als hoofdstad van de provincie laten bersten tot barsten. Ik moest hier laatst hevig aan prakkiseren tijdens een jubileum-receptie waar de burgemeester weer 's niet kwam opdagen, tot treurnis van de aanwezigen. Nu wordt Haarlem nota bene voor de 3e keer gevraagd of ze 'n zak met geld willen van een of ander ministerie uit Den Haag en wat zijn u en ik nu benieuwd of de burgemeester met een roze dubbeldekkerbus richting Den Haag gaat om dat heerlijk riekende roze geld op te halen voor uw roze zaterdag volgend jaar. Dan is er alvast een beginnetje, de tijd dat m'n Arie B. nog gratis voor u in de openbaarheid optreedt is namelijk voorbij. Wel meld ik u hieronder, met al mijn gulheid, een korte samenvatting van de speech van de burgemeester van Gay-Haarlem gehouden in Grön'ing:

Speech van de burgemeester van Gay-Haarlem,
ten behoeve van Roze dag in Groningen,
2 juli 2011:

Roze Gevoelsgenoten!, (luid applaus van de aanwezigen)

Heeft u genoten of bent u aan het genieten? (luid: jáááhh burgemeester!)
Bent u homo, lesbo, bi of transgender? (luid: jáááhh burgemeester!)
Lust u roze tompoucen en/of roze glacé's? (luid: jáááhh burgemeester!)
Dan nodig ik u als burgemeester van Gay-Haarlem uit, om volgend jaar op zaterdag 7 juli de Roze dag in Haarlem te komen vieren!
Wij, Spaarnegasten met de meeste sportscholen, hebben aan de wieg gestaan van de Haarlemmer-olie, de olie waar we allemaal als roze broeders en zusters op de meest vreemde plekken wel raad mee weten! (luid gejoel met fluitconcerten van plus minus 5 min.!)
Kom volgend jaar in grote, vette, coole getalen naar Haarlem onder het motto: laat onze Arie niet in z'n hemd staan! (luid gejoel en applaus met hier en daar boe-geroep!)

Spreekkoren zingen en roepen in canon: "Gay is OK ! - Gay is OK !"
Op de achtergrond klinkt nog het Haarlems roze mannenkoor met de muzikant Herman, spelende de tweede viool: "Ook Haarlem is Gay ! - Burgemeester doe mee !"

En tot roze overdaad de klaploper, dit keer over de Haarlemse bloemenmeisjes op bezoek in Grön'ing: 'Waren die bloemenmeisjes bij de roze zaterdag nou potten uut (uit) Haarlem of verklede Haarlemse jongens in orginele Haarlemse klederdracht?'

Uw Lues te B.