Verscholen vergadering

De leden van de Sint Jacobsparochie ontvingen onlangs van hun verstokte nonnetjes de zusters Freya en Froukje, een uitnodiging voor de jaarvergadering op zaterdag 2 juli 2011 om 12u20.

In het Parochiehuis kon deze bijeenkomst niet gehouden worden want dat was door het gewiekste zusterstel jaren geleden al van de hand gedaan. "Wat hebben we immers met die onbenullige parochianen te maken nietwaar. Ze moeten het kerkzakje overvloedig vullen en verder zoeken ze hun heil en zegen zelf maar uit", zo dachten de gezusters. Op de agenda stond de langverwachte verkiezing van een nieuw bestuurtje die de noodleidende parochie van een gewisse ondergang moest gaan redden. Wie de bestuurskandidaten zouden zijn, mocht natuurlijk niemand weten. Wel dat het er plots héél erg veel waren. "Zijn jullie nou helemaal mesjogge", kregen de gezusters direct van de parochianen te horen toen zij zich schichtig in het openbaar durfden te vertonen! "Hoeveel mensen willen jullie dat er komen, bollebofjes? Even wakker worden heerseresjes! De hele parochie is dan een dagje met de bus naar Lourdes samen met kapelaan Ouwerkerk. Op die manier weet iemand zeker dat er niemand naar jullie vergaderingetje komt, lekkere geheimschrijfsters van me. De hele club wordt door jullie belazerd. Het sjoemelen zit er nog steeds lekker ouderwets en vrolijk in." En aldus geschiedde.

Ik vond dat maar een schertsvertoning en moest daar aan denken beste lezers toen ik ongeveer tegelijkertijd de nieuwste en weer doldwaze convocatie voor de jaarvergadering (ALV) las van de Kennemerlandse COC-bestuurster Yosha van der Steen en haar linkerhand Erie Izebout. Vorig jaar nog wilden zij de altijd verscholen ALV plaats laten vinden één uurtje voor de traditionele kranslegging op 4 mei. Gelukkig is daar toen een stokje voor gestoken. Dit jaar maakt het kleurloze, maar daarom niet minder humoristische stel het nog bonter: de ALV, die deze naam natuurlijk niet mag dragen, staat nu dus gezellig geagendeerd op Roze Zaterdag 2 juli 2011 en wel om 12u20. Over respect gesproken. Jawel mijn Gay-genoten! De dag dus waarop alle betrokken homo's en lesbo's hun homo-zijn groots vieren en dit jaar in de prachtige stad Groningen massaal ter communie zullen gaan. Een dag en aandoenlijk tijdstip dus waarop er weer een heimelijk door Yosha en Erie geselecteerd gezelschap samen mag gaan komen om dit keer hun opvolgers te gaan kiezen die deze vereniging van de ondergang moeten gaan redden. Wie de kandidaten zijn, mag u vooraf niet weten. Zij mogen in een verscholen achterkamertje uw en mijn homobestuurders weer gaan kiezen! Hoewel een weldenkend mens van kiezen in deze omstandigheden niet zal spreken natuurlijk. Het komt voor u dus op het stemhokje aan. De deur is trouwens vanaf 12u00 van het slot en u heeft wel 20 minuten de tijd om de 6 curriculum vitae's van de kandidaten, het jaarverslag, de financiële verslagen én het rapport van de kascontrolecommissie te bestuderen. Een waar huzarenstukje voor u dus. Als u, geacht lid van deze vereniging, serieus meent dat u daar uw hand niet voor omdraait en dus deze gang van zaken als vanzelfsprekend vindt, dan mag u van mij ongezien de nieuwe paus worden! Die houdt ook zijn oogjes toe en snaveltje dicht. Het is maar dat u het weet.

Ik wens ons allen een gezegende, kleurrijke en vooral ook spetterende Roze Zaterdag toe op het Plein in Groningen. Hier in Haarlem komt het met het COC weer hélemaal goed. Wees gegroet!

Ennie Whee