Zoek de verschillen

'De Vier Verschillen' (La Quattro Differenze). Ik moest hier laatst aan denken bij het bestellen van een pizza quattro stagioni op internet. Niet dat ik echt honger had, maar als anusje-van-alles had ik meer trek in een doorsnee bezorgjongen op een snelle scooter dan in het deeggerecht.

Even later stond de bezorgjongen met pizza bij mij op de stoep, om even daarna onder de douche, de vier verschillen van de pizza quattro stagioni uit te leggen in gebrabbel Italiaans. Na het douchen bleek ik voor hem een krokante bodem ofwel bottom te zijn. Tijdens het liefdesspel zag ik bij hem óók vier verschillen. De bezorgjongen begon namelijk als een fiere bruinridder, ontpopte zich al snel als bruinduiker om daarna verder te gaan als bruinruiter. Hij eindigde z'n bezoek tenslotte als een ervaren bruinwerker, een echte 'Le Quattro Diversi' dus. U gaat er toch ook voor, als Haarlem straks vier roze kleuren kleurt?

In de wereld van de seksuele diversiteit kennen we vier verschillen, te weten de heteroseksuelen, de homoseksuelen, de pedoseksuelen en de zoöseksuelen. In pizza-termen gesproken: het ene pizzastuk 'de heteroseksuelen' is wat groter dan de andere drie pizzastukken. Nu gaan we volgend jaar in onze mooie provinciehoofdstad, met z'n allen, de vier verschillen van het ene pizza-stuk 'de homoseksuelen' (lesbo's, homo's, transgenders en bi's) eens vieren. Middels feestjes en optochten met drumbands vieren we tevens onze vier verschillen van seksbeleving (top, bottom, versatile of sexless) en laten dat dan aan de andere drie groepen seksuelen zien en horen. Overstappen van de ene groep naar de andere kan altijd, dat bewijst ook de switch-easy van onze minister van de euro's Jan Kees de Jager naar de groep van homoseksuelen. 'La Quattro Differenze' lijkt mij dan ook een goed uitgangspunt voor een respectvol roze jaar 2012.

Dat vond Arie B. ook en om nog even op de pizza-bezorgjongen terug te komen: Arie is ermee vandoor gegaan, inclusief scooter, na het bestellen van een pizza sâlo prostitutio. Celebrate la differenza, m.a.w. Vier het verschil!

Dan verwacht u nog een 'klaploper' van mij en die luidt dit keer als volgt: "Alleen de stichting H3O (Haarlems 3e Ongeluk) van het COC gaat voor 3 in plaats van 4. Maar ja, ze telden toch al niet meer mee!"

Uw Lues te B.