Haarlems 3e Ongeluk

'Un accident est dans un petit coin'
(Een ongelukje zit in een klein hoekje)

'Je maintiendrai' (ik zal handhaven), is zoals u weet de wapenspreuk van Nederland sinds 1815 en staat op de voorkant van het Nederlands paspoort. Toen Arie B. laatst weer eens bij mij langskwam, moest hij zo plassen van het lachen omdat ik hem in een dronken bui vertelde dat die wapenspreuk het thema van de Haarlemse Roze Dag gaat worden. 'Ik zal handhaven', als ultieme vorm van diversiteit in de lichaamsbouw, formaat en conditie én van (seksuele) identiteitsvorming!

Ik vertelde Arie na teveel Jopenbier ook nog, dat ik deze Haarlemse roddel had gehoord van Dolly B.: u weet wel, de stedenmaagd van Haarlem die voor u en mij de Roze Dag 2012 gaat presenteren en dollyseren. Arie vond de wapenspreuk wel een leuke slogan en hij kwam daarbij nog met een idee om het bekende Franse gezegde 'Un accident est dans un petit coin' (Een ongeluk zit in een klein hoekje) te gebruiken, en om het gezegde dan te veranderen in: 'Een ongeluk zit in een klein roze driehoekje'! Dat had Arie laatst van een Waalstalige politieagent gehoord, na een slordig bezoekje aan een massagesalon in het buurland B. Hij vond het zo mooi coc-achtig klinken en toepasselijk op het roze gehalte in onze Kenau Hasselaar- en Arondéusstad aan het Spaarne.

Even voor de cultuurhistorici onder ons, het eerste Haarlemse ongeluk was de uitvinding van de Haarlemmerolie. Het tweede ongeluk de Duitse uitvinder van de boekdrukkunst Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg en nu in 2011 de uitvinding van de geldrovende stichting H3O van onze diversiteitsorganisatie uit Haarlem, het derde Haarlemse ongeluk! Ik vertel u erbij dat het bijna onmogelijk is iemand te spreken van de H3O-stichtingsleden. Gelukkig kreeg ik laatst tijdens en dankzij carnavalstijd in een onverteerbaar hotel in de stad A. toch de kans om tijdens een polonaise per ongeluk over het ruziemakende H30-stichtingslid Jos van de Slechthorenden en verkleed in 't roze heen te lopen, nadat ik uitgleed over een mislukte, verklede vegetarische omelet. Met de omelet is het helaas niet goed afgelopen en moest als uitsmijter terug naar huis.

Het ongeluk van Haarlem zit weliswaar dus in een kleine roze driehoek (Un accident est dans un petit triangle rose), maar het grote roze geluk van Haarlem zit vandaag de dag bijvoorbeeld in een prachtige musical over 'Uit de kast komen' met in de hoofdrol de inmiddels terecht aanbeden mister Wil Zon en dat sprak Arie natuurlijk weer heel erg aan toen hij dat hoorde, vanwege z'n persoonlijke live 'Uit de kast'-optreden volgend jaar op uw Roze Dag.

De 'klaploper' van deze keer komt misschien uit een onverwachte roze hoek: Ik heb een jaar nodig gehad om er achter te komen wat ik wilde weten, toen ik vroeger op school de nergens op slaande vraag aan de coc-voorlichters stelde naar de lengte van een penis en zoals ik nu weet, kleurt de diversiteit uw leven!

Uw Lues te B.